Thursday, 9 July 2015

Posted by jinson on Thursday, July 09, 2015 No comments

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
=========
အသားလံုးျပဳလုပ္ရန္
××××××××××××
၀က္- 20 သား
ၾကက္ဥအကာ- 1 လံုး
အသားမႈန္႔- 1tsp
ဆား- 1/4 tsp
သၾကား- 1tbsp
ေကာ္မႈန္႔- 1tbsp
ငရုတ္ေကာင္း- 1tsp
ပဲျပား- 1/4 တံုး

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
============
အဆီမပါ အရိုးမပါေသာ အသားကို ေရေဆး သန္႔စင္ၿပီး ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။
ပဲျပားကို ေျခထားပါ။
ထို႔ေနာက္ ၾကက္ဥ အရသာမ်ား ပဲျပား အသား အားလံုးေရာနယ္၍ ေရခဲေသတၱာတြင္ ႏွပ္၍ လိုသလို အသံုးျပဳပါ။
ဟင္းရည္အတြက္ ၀က္ဒူးဆစ္ရိုး 20 သား ကို ရွာလကာရည္ျဖင့္ေဆး၍ ဆား၊ သၾကား၊ အသားမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း အစရွိသည္တို႔ႏွင့္ ၁နာရီနီးပါး တည္ထားပါ။
ဆန္ၾကာဇံကို နာရီ၀က္ခန္႔ ေရစိမ္၍ ေရစစ္ထားပါ။

ေၾကးအိုးခ်က္နည္း
×××××××××××
အိုးတစ္လံုးတြင္ မိမိလိုသေလာက္ ဟင္းရည္ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။
ေရဆူလၽွင္ ႏွပ္ထားေသာ အသားမ်ားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးမ်ားလံုးၿပီး ျပဳတ္ပါ။
ကလီစာ ထည့္မယ္ဆို အကုန္ထည့္။ ကလီစာေတြကေတာ့ ႀကိဳျပဳတ္ထားရပါမယ္။
ငံုးဥ၊ ၾကက္ဥ ထည့္မွာေတြ အကုန္ထည့္ပါ။
အသားလံုးမ်ားက်က္လၽွင္ ေရစစ္ထားေသာ ၾကာဇံထည့္၊ ၾကာဇံႏူးလၽွင္ ပဲျပား၊ မုန္႔ညႇင္းစိမ္း လွီးထားတာေလးေတြ ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
ေၾကးအိုးပန္းကန္သို႔ေျပာင္း၍ ႏွမ္းဆီေမႊးအနည္းငယ္ စမ္း၊ ငရုတ္ေကာင္းျဖဴး ၍ သံုးေဆာင္ပါ။
ဆီခ်က္လုပ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ျပဳတ္ရည္ေတြကို စစ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စမ္းၿပီး အရသာလိုရင္ထည့္ ေရာနယ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
စစ္ယူထားတဲ့ ျပဳတ္ရည္ကို မုန္႔ညႇင္းစိမ္း၊ ငရုတ္ေကာင္းေလးခတ္ၿပီး ေၾကးအိုးဆီခ်က္နဲ႔ တြဲစားႏိုင္ပါသည္။
အခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ အဆင္ေျပရာေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ ႏိုင္သည္။
၀က္ေနရာမွာ ၾကက္အစားထိုးႏိုင္သည္။
ဆန္ျပားနဲ႔ ဆန္ျပားေၾကးအိုး အေနနဲ႔လဲ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္

0 comments:

Post a Comment