Wednesday, 8 July 2015

Posted by jinson on Wednesday, July 08, 2015 No comments


ခ်က္ ျပဳပ္ နည္း
*********

၁။ အိုးထဲမွာေ၇မ်ားမ်ားထည့္ၿပီး၀က္၇ိုးနဲ႔ ၀က္သားတို႔ကို ထည့္ျပဳတ္ပါ။

၂။အိုးထဲကိုဆား၊ ခေနာၾကက္သားတံုး၊ သၾကား၊ အခ်ိဳမွဳန့္နည္းနည္း၊ ဂ်င္းနည္းနည္းထည့္ပါ။

၃။င၇ုတ္သီးအခ်ဥ္၇ည္လုပ္၇န္အတြက္ င၇ုတ္သီးကိုပါးပါးလွီးၿပီး ႐ွာလကာမွဳန့္/ဗီနီကာ၇ည္ နဲ႔ ေ၇ေႏြးနည္းနည္းထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။

၄။ၾကက္သြန္ျဖဴဆီၾကက္နဲ႔ င၇ုတ္သီးဆီက်က္ျပဳလုပ္ထားပါ။

၅။ ေဂာ္ဖီထုတ္နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။

၆။၀က္၇ိုးမွအခ်ိဳ၇ည္ထြက္ၿပီး၀က္သားႏူး၇င္၀က္သားတုံးမ်ားကိုဆည္ၿပီးပါးပါးလွီးထားပါ။

ျပင္ ဆင္ ပံု
*******
၁။အျခားအိုးတစ္လံုးထဲမွာေ၇ေႏြးကိုပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။

၂။ေခါက္ဆဲြတစ္ပဲြျပင္မယ္ဆို၇င္အိုးထဲကိုပဲပင္ေပါက္နဲ႔ဆန္ေခါက္ဆဲြထည့္ၿပီးဇကာပါတဲ့ေယာင္းမနဲ႔ျပန္ဆည္ၿပီးပန္းကန္ထဲျပန္ထည့္ပါ။(ေ၇ေႏြးေဖ်ာတဲ့သေဘာပါ)

၃။ေခါက္ဆဲြပန္းကန္ထဲကို -င၇ုတ္ေကာင္းမွဳန့္ -ပဲငံျပာ၇ည္ -ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္
င၇ုတ္သီးဆီက်က္ - င၇ုတ္သီးအခ်ဥ္၇ည္ - ပါးပါးလွီးထားတဲ့အသား-ဝက္သားလံုး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ေဂၚဖီထုပ္ -အသားျပဳတ္၇ည္ ထည့္ ပီး ဝက္ ေခါက္ေၾကာ္(အပြ)
နဲ႔တြဲဖက္ၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ ။

၀က္သားလံုးလုပ္မယ္ဆို၇င္၀က္သားကိုေတာက္ေတာက္စင္း၇ယံုမက တုတ္နဲ႔အခ်က္ေပါင္းမ်ားစြာ အခ်ိန္အၾကာႀကီး၇ိုက္၇ပါတယ္။
အဲဒါေၾကာင့္စားခ်င္၇င္၀က္သားလံုးသပ္သပ္ကိုဆိုင္ကပဲ၀ယ္ၿပီးထည့္စား၇ံုပါပဲ။

ထိုင္းကလာတဲ့ ready made ၀က္သားလံုးကို၀ယ္ၿပီးျပဳတ္ၿပီးထည့္၇င္လည္းအဆင္ေျပပါတယ္။ ထိုင္းကလာတဲ့၀က္သားလံုးကႏွစ္မ်ိဳး၇ွိပါတယ္။တစ္မ်ိဳးကအခုလိုေခါက္ဆဲြထဲထည့္စားဖို႔ပါ။ႏူးညံ့တဲ့ဂ်ံဳနဲ႔ေ၇ာထားလို႔ေခ်ာေမြ႔ၿပီးႏူးညံ့ပါတယ္။ ေနာက္တစ္မ်ိဳးက အကင္အျဖစ္လုပ္စား၇တဲ့အမ်ိဳးပါ။အကင္ဆိုင္မွာတဳတ္ထိုးၿပီးေ၇ာင္းပါတယ္။ သူ႔အထဲမွာဂ်ံဳအျပင္ အ၇ြတ္ေတြ၊ အေၾကာေတြပါႀကိတ္ၿပီးထည့္လံုးထားတဲ့အတြက္ ၾကမ္းပါတယ္။ သိပ္လည္းမခ်ိဳပါဘူး။ အဲလို၀က္သားလံုးထည့္၇င္စားလို႔မေကာင္းပါဘူး။
၀က္သားလံုးမ၇ွိလို႔မထည့္ျဖစ္၇င္လည္းခ်ိဳတဲ့အသားျပဳတ္၇ည္၇ွိတဲ့အျပင္အသားကိုလည္းပါးပါးလွီးထည့္ထားလို႔ဒီးအတိုင္းပဲစား၇င္လည္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္အတြက္သံပု၇ာသီးပဲညွစ္ထည့္၇င္လည္း၇ေပမယ့္င၇ုတ္သီးအခ်ဥ္၇ည္ပါထည့္၇င္ပိုေမႊးပါတယ္။

တ၇ုတ္နံနံႀကိဳက္၇င္ပါးပါးလွီးၿပီးထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment